- Anasayfa
- Masdaf
- Ürünler
- Satış Sonrası
- Teknoloji
- E-Katalog
- İletişim
- Mas Academy
Üretim
1977 yılında suyun ve enerjinin etkin kullanılması ve bu sayede yaşam kaynaklarının korunması ilkesiyle yola çıkan, %100 yerli sermaye ile İstanbul’da kurulan Masdaf, enerji verimliliği sağlayan, çevreci ve inovatif “akışkan teknolojileri” üretmektedir. Üretim süreçlerimizde de kalite her zaman birinci önceliğimiz olmuştur. Pompa sektörünün öncü markası Masdaf, 40.000 m² alan üzerine kurulan Düzce tesislerinde; uçtan emişli pompalar, inline pompalar, axial ayrılabilir pompalar, hidroforlar, genleşme tankları, yangın pompaları, kademeli pompalar, proses pompaları, dalgıç pompa, kolonlu pompalar, kendinden emişli pompa ve dişli pompa üretmektedir.
Hidrofor Montaj, Akuplaj ve Test Hattı
1. Hidrofor pompaların montajı, planlama departmanı tarafından verilen iş emrine göre yapılır. Motor takıldıktan sonra hidrofor siparişinde kullanılmak üzere stok alanına çekilir.
2. Hidrofor akuplaj birimi, planlama departmanından gelen iş emirlerine göre; pompa, şase, kolektör ve pano akuplajı yapar. Akuplaj işlemi gerçekleştirilen ürün, test birimine sevk edilir. Hidrofor akuplaj biriminde; kollektör, bağlantı elemanları, pano montaj masaları ve rafları, hidrofor vana, çekvalf ve pano koltuk depoları vardır. Bu depolar, hızlı üretim için önem arz etmektedir.
3. Sızdırmazlık ve Performans Testi; Akuplaj işlemi sonrasında kullanılan panoların, tüm parametreleri ve uygunluğu test edilir. İlgili talimatlara uygun olarak test işlemini gerçekleştiren personel, ürünü, son kontrol için “kalite ve paketleme birimi”ne aktarır.
4. Son Kontrol Alanı : Standartlara uygun olarak test edilen ürünler, son kontrol alanına girer ve kalite kontrol biriminin kontrolü ve onayı sonrasında paketleme işlemi gerçekleştirilir ve ürün, hidrofor stok alanına çekilir. Lojistik planına göre uygun zamanda sevk işlemi gerçekleştirilir.
Kaynakhane:
Kaynakhane biriminde; pompa, hidrofor ve tank imalatı için gerekli tüm kaynak işlemleri yapılır. İlgili tüm personelimiz, “kaynakçı sertifika”sına sahiptir. Sertifikalar, belirli zaman aralıklarında yenilenmektedir. Kaynak makineleri, double plus olup her türlü kaynak yapma kabiliyetine sahiptir. Aynı zamanda pompa ve hidrofor biriminde kullanılan şaselerin imalatının da yapıldığı birimdir.
Genleşme Tankı İmalatı
Preshane
Tank üretimi, preshanede başlar. Ereğli demir çelikten tedarik edilen 7114-6112 kalite sacları, prese hazırlamak için etrafındaki fazlalıklar kesilir. Fazlalık olarak ayrılan saclar, manometre muhafaza gibi yan ürünlerin imalatında kullanılır. Tank imalatında kullanılan tüm yarı mamül parçalar bu bölümde yapılır. Preshane biriminde, planlama birimi tarafından yapılan haftalık planlara göre imalat yapılır.100-350 arası eksantrik presler ve 150-750 ton arası hidrolik presler bulunmaktadır.
Presleme işlemi için ihtiyaç duyulan kalıplar, kalıphane birimi tarafında yapılır. Kalıp revizyonu veya yeni kalıplar, uzman ekip tarafından tasarlanır ve fabrikada bulunan CNC tezgahlarda işlenir.
Tank kaynağı biriminde 3 adet otomasyon makinesi ile günümüz şartlarına ve standartlara uygun kaliteli ve hızlı üretim yapılır. Otomasyon makinesinde kaynağı yapılan tanklar, %100 sızdırmazlık ve basınç testlerine tabi tutulur. Onaylanan ürünler, toz boya birimine aktarılır.
Toz Boya Hattı
Ürün üzerinde imalattan kalan yağlar, toz boya hattında arındırılır ve üzerine demir fosfat kaplanır. Bu şekilde atılan toz boya, yüzeye daha iyi tutunur ve boyanın dayanım süresi uzar.
Epoksi polyester esaslı Ral 3001 ve Ral 5010 toz boya, ürün üzerine uygulanarak 185 derece sıcaklığındaki fırında pişirilir. Kalite kontrol tarafından red edilen ürünler, tekrar prosesin başına alınır.
Tank Montaj Hattı
Toz boya hattından çıkan ürünlerin membran montajı yapılır. İthal edilen membranlar, hijyen sertifikasına sahiptir.
Tank Paketleme
Membran montajı yapılan ürünler, uygun paketleme işlemi yapılarak stoklara alınır. Tank birimi, hızlı teslimat için stoklu çalışır.
Talaşlı İmalat
Talaşlı imalat biriminde, 22 adet CNC tezgah (Yatay torna, Dik torna, Dik işleme, Yatay işleme ) bulunur. Tezgah parkuru, aylık 160-180 ton arası döküm işleme kapasitesine sahiptir. Kalite kontrol süreci, tüm süreçlerde olduğu gibi bu birimde de etkin olarak çalışır. İlk ayar onayları ve sonrası tüm kontroller yapılır. Hatalı ürünler, depoya girmeden tespit edilerek hurda veya iade bölgelerine çekilir.
Yarı Mamül Ürün Depo Alanı
Yarı mamül ürünler, depo adresleme sistemi ile çalışır. Kalite kontrolü yapılan ürünler, sisteme uygun olarak raflarına yerleştirilir. Ürün takibi sistem üzerinden yapılır.
Pompa Montaj – Akuplaj ve Test Hattı
Planlama birimine aktarılan siparişlere göre iş emirleri hazırlanır ve yarı mamül, depodan, montaja aktarılır. Sistemsel olarak her birim farklı bir depo olarak görünür. Birimlerde hangi ürünler olduğu sistem üzerinden takip edilir.
3 adet montaj masası vardır:
A masası : Özel seri ve büyük kapasitedeki pompaların montajı yapılır.
B masası : Standart pompaların montajı yapılır
C masası : Kademeli pompa montajı yapılır.
Montaj biriminden, sevkiyat aşamasına kadar ürünü tanımlayıcı 7 adet barkod çıkarılır. Bu barkodlar her birimden alınarak, çalışma formalarına işlenir. Barkodlarda; ürün ismi, mamül kodu, boya rengi gibi bilgiler vardır.
Yarı mamül depodan ilgili montaj alanına gelen pompalar, toplandıktan sonra “motor ve şase akuplajı” birimine aktarılır. Burada; kaplin ayarları yapılarak akuplajı tamamlanan ürünler, performans testi için “pompa test birimi”ne sevk edilir. Siparişe uygun olarak gerçekleştirilen test işleminden geçen pompalar, yaş boya birimine sevk edilir. Test işleminden geçemeyen pompalar, tekrar demonte edilerek, gerekli iyileştirme çalışmaları yapılır. Tüm bu işlemler ISO 9001 çerçevesin de ilgili talimatlar dikkate alınarak yapılır.
Yaş Boya Birimi
Yaş boya birimine gelen pompalar, sipariş formunda belirtilen renge boyanarak, lojistik birimine sevk edilir.
Lojistik
Sevke hazırlık biriminde; pompanın kaplin koruması yapılır. Kullanım kitapçığı ile birlikte paketleme işlemi gerçekleştirilir. Sevkiyat işlemi, ürüne özel olarak yurt içinde standart kasa içerisinde, yurt dışında ise Euro kasa veya kapalı sandıklarda yapılır.